Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

~ VAIHEET ~

Täällä on Neohoitola Smilen ikävaiheet, eli miten neosi kehittyy tarinoiden määrän takia jne. Eikun lukemaan ! 8)

Alla oleva on vain esimerkki ja esimerkkineon laji on Sporttineo ja rotu on keiju. 8)

Muna

Kun täytät Neohakemuksen, sinun mökkiisi ilmestyy muna. Se ei syö, juo tai puhu. Saattaa päästellä inahduksia ja ulahduksia, mutta muuten pysyy hiljaa. Se kuuntelee kaikkia ääniä, ja pystyy liikkumaan kierimällä törmäilemättä juuri mihinkään. Munaa täytyy pestä ja se tarvitsee kokoaikaista huolehtimista. Sitä ei voi jättää yksin, sillä se voi vaikka tippua portaista ja halkaista munan kuoren. Silloin jo neokin on vaarassa.

Munaa hoidetaan kolme hoitotarinaa ja sitten neljännessä se kuoriutuu.

Napero

Naperot ovat usein vain joko rodun näköisiä tai lajin. Naperoita hoidetaan myöskin kokoajan, mutta pahimmassa tapauksessa ne voi kuitenkin viedä tarhaan. Napero syö ja juo paljon, sekä nukkuu. Naperot lässyttävät, mutta eivät opi vielä puhumaan kunnolla. Ne oppivat kuitenkin ryömimään ja konttaamaan, seisomaan ja vähän tepsuttelemaankin. Ne oppivat syömään ja juomaan, ja vaikka mitä muuta. Neosi oppimista asioista olisi kiva kuulla tarinoissa !

Naperoa hoidetaan viisi tarinaa, kunnes kuudennessa se kasvaa.

Lapsi

Vielä lapsetkin omistavat usein vain joko rodun tai lajin ulkonäön. Lapset voivat olla jo hieman vapaammin, ja ne voi päästää jopa ilman sinua kaverille tai muutavastaavaa. Ne saattavat oppia syömään jo ilman apua, mutta ne eivät osaa avata esim. kansia tai korkkeja. Joten tarvitsevat siinäkin apua. Lapset käyvät jo koulua, ja ovatkin siellä aamupäivät. Sinun tulee hakea ne sieltä ja valvoa että läksyt sunmuut koulujutut tulee tehtyä !

Lapsia pitää hoitaa 14 kertaa, ja 15 ne kasvavat.

Teini

Jos neosi on ollut edellisissä vaiheissa lajin näköinen, yleensä teini-vaiheessa se näyttää sitten rodun näköiseltä. Teinit voivat olla entistä vapaammin ja yleensä neot näyttävätkin sen. He saattavat olla itsepäisempiä ja huonolle päälle sattuessaan ilkeitä. Neot masentuvat helpommin ja jos ne tuntee itsensä esim. huonoksi koulussa ne saattavat jopa yrittää lintsailla tai muuta vastaavaa.

Teinit kasvavat myös 15 tarinassa, eli kirjoitat 14.

Aikuinen

Aikuisena neon väri yleensä tummuu, ja ulkonäkö muuttuu melkeempä täysin. Aikuinen on kehittynyt ja voi saada jopa itselleen jälkikasvua. Kunhan ilmoitat siitä viekussa.. No kuitenkin, aikuista ei tarvitse ''hoitaa'' paljoakaan, mutta se tarvitsee PALJON seuraa. Jos Aikuinen saa munan, se hoivaa sitä itse, mutta muna tarvitsee silti sinua, vaikka äiti ei sitä myöntäisikään. Jos neo ei saa munaa, se voi mennä töihin !

14 tarinaa neo on aikuinen, kunnes vanhenee.

Vanhus

Vanhus harmaantuu ja saa pussit silmien alle. Se asustelee vain mökissä, eikä jaksaisi tehä oikein mitään. Parasta seuraa vanhukselle olet sinä tai omat jälkikasvut, tai ystävät. Usein vanhus kuitenkin uppoutuu kirjaan tai vain ajatuksiinsa. Neo kaipaa taas syöttämistä, ja lämpimiä vaatteita, ettei vilustu. Vastustuskyky on heikko ja neoa kannattaa viedä aina välillä lääkäriin, ettei sillä ole mitään sairauksia tai tuskia. Laita vain vieraskirjaan, kun viet sen lääkäriin, niin ilmoitan onko se sairas.

Neo kuolee 10. tarinassa, jolloin pidät sille hautajaiset.

Tietoa hautajaisista:

Jos siis pidät neollesi hautajaiset, laita kutsu yksityisellä vieraskirjaan n. muutamaa päivää ennen. Teen tekstisi mukaan kutsun, jonka laitan ilmoitustaululle tai lehteen. Sitten kirjoitat tapahtumasta tarinan ja toivot että joku muukin kirjoittaa.

©2019 ! Neohoitola Smile 8) - suntuubi.com